Snigelserum - senaste skönhetsknepet i New York!


Raden av kändisar som använder sig av – just snigelslem! är många just för att bibehålla en fräsch och vacker hy. Men hur i all sin dar kommer man på det? Som så många andra gånger, var det en ren slump att man upptäckte fenomenet. Idag är serum från trädgårdssniglar riktigt hett, just för sin förmåga att föryngra huden.

Ett skydd som ger mjuk och smidig hud

När den chilenska familjen Bacuna började odla sniglar för export till Frankrike, märkte arbetarna snart att huden på händerna blev mjuk och slät. Familjen Bacuna insåg att fenomenet måste undersökas bättre. Undersökningarna visade att mjölken av Helix Aspersa Müller, alltså vanlig trädgårdssnigel, innehåller en enastående kombination av ämnen som påverkar hudens förmåga att återhämta sig. Trädgårdssnigeln avger ett mjölkliknande serum för att skydda sig själv och skalet. Forskarna människans – och idén om ett nytt skönhetsmedel var född.

Föryngrar och reducerar fläckar

Serumet från snigeln påbörjar en serie processer i huden. Bland annat innehåller serumet glykolsyra som löser döda celler från huden samtidigt som den påskyndar ny cellbildning. Den nya huden består då av framförallt unga hudceller vilket föryngrar hela utseendet av huden. Samtidigt bistår andra ämnen med att stimulera cellökningen och påverkar mörka fläckar på huden. Dessa bleks och blir mindre framträdande.

Minskar rynkor och bleker ärr

Man har också rent vetenskapligt kunnat konstatera att snigelserum har en påtaglig påverkan på rynkor i huden. Elasticiteten ökar vilket både reducerar bristningar och motverkar celluliter. På samma sätt minskar och förebyggs rynkor och linjer. Man har också kunnat se att ärr efter akne och graviditetsärr bleks och blir väsentligt mindre framträdande. Så det är kanske inte så konstigt att snigelserum blivit en favorit bland fotomodeller och skådespelare i New York!